Om Forskningsnätet

Medlemmar i Forskningsnätet Skåne

Samarbetande skolor

Vi rekommenderar...

HTS startar husforskarprojekt i medicin

Nyheter>> HTS i Hässleholm och Forskningsnätet startar ett husforskarprojekt i samarbete med Medicinska fakulteten vid Lunds universitet och Region Skåne. En klass i Hässleholm kommer att intervjua forskare till webbtidningen #Vetenskap #Hälsa som startade förra året. I den skriver gymnasielever om den senaste medicinska forskningen vid Lunds universitet med redaktören och projektledaren Karin Andén som handledare. På HTS koordineras projektet av försteläraren Johan Söderlund.

Elever från HTS kommer att få intervjua forskare och ta reda på exempelvis vilken mat som minskar risken för cancer. Sedan får de sprida kunskapen vidare genom att skriva om ämnet på ett sätt som intresserar andra unga.

Det är Medicinska fakulteten vid Lunds universitet och Region Skåne som driver webbtidningen #Vetenskap #Hälsa med information och texter producerade av och för unga för att väcka intresse för medicin och hälsa och tidigt inspirera till en forskarkarriär eller till en karriär inom medicin, vård och  hälsa. På www.vetenskaphalsa.se/unga kan du läsa de artiklar som gymnasieelever hittills producerat och senare i vår kommer artiklarna från HTS elever.
Projektet fortsätter nästa år, då kommer elever att kunna välja att fördjupa sig inom medicin i sitt gymnasiearbete och få träffa forskare som är specialiserade på deras frågeställning.
#Vetenskap #Hälsa drivs av forskningssajten Aktuellt om vetenskap & hälsa som är en vetenskapligt förankrad källa till kunskap inom medicin, vård och hälsa. Sidan har ungefär 50 000 besökare i månaden. Aktuellt om vetenskap & hälsa är ett samarbete mellan Medicinska fakulteten vid Lunds universitet och sjukvårdsförvaltningarna vid Region Skåne. Redaktionen består av vetenskapsjournalister.
På webbplatsen finns förutom alla artiklar som gymnasieelever producerat också mer information om hur projektsamarbetet med gymnasieskolorna fungerar.

Vill du veta mer? Kontakta redaktören för #Vetenskap #Hälsa, Karin Andén , tel: 046-17 15 36, e-post: karin.anden@skane.se

Comments are closed.