Om Forskningsnätet

Medlemmar i Forskningsnätet Skåne

Samarbetande skolor

Vi rekommenderar...

Nyheter om Forskningsnätet flyttar

Den webbplats du just gått in på kommer inte längre att uppdateras med ny information. Nyheter om Forskningsnätet har flyttat till webbplatsen för VIS, Vetenskap i skolan. Där hittar du ”Forskningsnätet Skåne” under menyvalet ”Möt forskarna”  – klicka här för att komma direkt till Forskningsnätets sida.
Forskningsnätets gamla webbplats innehåller en riklig dokumentation av verksamheten 2008-2016. Den kommer därför inte att släckas ner inom överskådlig tid.

Orsaken till flytten är praktisk och ekonomisk. Den nya lösningen är enklare och billigare. Forskningsnätets nuvarande webbplats hanteras i en föråldrad version av Wordpress som inte kan uppdateras med några enkla knapptryckningar och att fortsätta med den upplevs som att köra vidare in i en återvändsgränd.

Forskningsnätets hemsida hade premiär på sensommaren 2008, samma år som Forskningsnätet tog steget från att vara en angelägenhet för dåvarande Österlengymnasiet i Simrishamn till att bli en bredare skånsk verksamhet med fler engagerade skolor. Österlengymnasiet startade sitt forskningsnät redan på våren 2000. Sedan dess har Forskningsnätet Skåne genomfört närmare 400 program och längre projekt och över 300 forskare har medverkat. Idag är Forskningsnätet Skåne en ideell förening med fem gymnasieskolor som medlemmar.

VIS som är en organisation för skolutveckling i olika former, startade 2012. En av initiativtagarna var just Forskningsnätet. Sedan 2013 har VIS fungerat som arrangör av Forskningsnätets verksamhet. VIS är en förening med 45 medlemmar (september 2016), de allra flesta forskarutbildade lärare i gymnasieskola, grundskola och förskola. VIS utför uppdrag inom skolutveckling åt främst skolor och skolförvaltningar. VIS driver också ”Möt forskarna” som är en elevinriktad verksamhet där forskare medverkar på skolor genom att hålla föredrag eller medverka i längre projekt.

Comments are closed.